Kat over de drempel

De laatste tijd vind je steeds meer boeken die zich afspelen vanuit het standpunt van een kat. Daarom las ik onlangs ook “kat over de drempel”, een mooi verhaal over de kat Alfie. Wil je weten waarom jij dit boek ook moet lezen? Klik dan even verder.

Boekgegevens

Kat over de drempel

Titel: Kat over de drempel
Auteur: Rachel Wells
Uitgeverij: HarperCollins
Aantal pagina’s: 256
ISBN (paperback): 9789402703900

Verkrijgbaar als paperback en eBook.

Waar gaat “Kat over de drempel” over?

Van Harlequin:

Een ontroerende roman over een klein grijs katje dat levens verandert.

Nu zijn lieve oude bazin is overleden, zwerft Alfie dakloos over straat. Hij kan niet wennen aan zijn nieuwe leven vol gevaren, honger en dorst, kou en eenzaamheid. Dus gaat hij op zoek naar een nieuwe thuis. Dat vindt hij in een gewone straat, bij een jonge vrouw met verdrietige blauwe ogen.

Voor de zekerheid zoekt hij in dezelfde straat meteen ook een reserve-thuis, en daarnaast nóg maar een thuis, want dakloos wil hij nooit meer zijn. Niet iedereen is blij wanneer Alfie zijn pootjes over de drempel zet. Hij moet al z’n charme aanwenden om de harten van de bewoners te winnen.

Maar om die verdrietige blauwe ogen weer te laten lachen, moet hij een wel heel gevaarlijk plan uitvoeren…

Kat over de drempel

Wat vond ik van het boek?

Ik heb een enorme voorkeur voor spannende boeken, dus Kat over de drempel was best een uitdaging.

Maar die is gelukkig heel goed meegevallen! Ik vond dit boek heel aangenaam om te lezen, en zat eigenlijk het hele verhaal met een glimlach op mijn gezicht.

Het boek vertelt het verhaal van vier verschillende gezinnen met zijn dagelijkse problemen. Denk maar aan gebroken harten, nieuwe moeders, problemen op het werk, … Het zijn verhalen die lezen als een trein. Maar het leuke is dat je alles ziet door de ogen van Alfie. En hij voelt zich de aangewezen kat om alle mensen met hun problemen te helpen. Ik vond dit verhaal echt mooi gebracht, en iedereen gaat houden van Alfie tijdens het lezen van dit boek.

Conclusie

Hou je van katten, maar lees je niet vaak boeken? Lees dan toch zeker eens dit boek. Het is vlot te lezen en geschikt voor iedereen.
Ik dacht eerst ook dat het niet echt een boek voor mij zou zijn, en na het lezen vond ik het prachtig!

Score: LizzieCats Review

Over de auteur Toon alle posts Auteur website

Lizzie

Lizzie

Hi! Ik ben 29 jaar en woon in België samen met m'n vriend en onze Ragdolls. Ik hou van muziek, boeken en ben dol op mijn lieve katten :)

Laat een reactie achter

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. De vereiste velden zijn gemarkeerd *