Made By Soosh

Deze winter kregen we een mailtje van Made By Soosh met de vraag om Chubbie en Brownie eens een zelfgemaakte slaapzak te laten uitproberen. Een slaapzak voor katten? Daar hadden we nog niet van gehoord, maar het leek ons wel leuk om even te testen!

Een slaapzak?

Een slaapzak voor katten..wat een leuk idee is dit!

Made By Soosh

Dit zegt hun website:
Made by Soosh creëert slaapzakken voor dieren. Onze slaapzakken zijn handgemaakt, comfortabel, veilig en ook als mand of kussen te gebruiken. Al onze slaapzakken zijn zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant netjes afgewerkt en daarmee omkeerbaar voor een ander uiterlijk.”

Made by Soosh biedt twee soorten slaapzakken aan: de basic line en de comfort line. De basic line zijn slaapzakken met twee laagjes stof, die dus leuk zijn om in te kruipen maar geen warmte bieden. Bij de comfort line zit er nog een extra laag stof tussen. Deze geeft extra warmte aan jouw kat, maar zorgt er ook voor dat je de slaapzak kan zetten als een mandje.

Suzanne van Mady By Soosh liet ons zelf een slaapzak kiezen, dus kozen we voor een winters motiefje uit de Comfort Line. Met fleece aan de binnenzijde, zodat hij lekker zacht ligt. Er bestaan verschillende maten, en we lieten ons door Suzanne het juiste formaat voor onze katten adviseren.

Made By Soosh

Chubbie en Brownie testen

Toen de slaapzak arriveerde haalden we hem uit de verpakking en lieten hem enkele dagen in huis liggen, op een plek waar de katten niet aankunnen. Zo kon de “geur” van ons huis al een beetje in de slaapzak kruipen, en zouden de poezen er al wat meer vertrouwen in hebben.

Na enkele dagen was het tijd om Chubbie en Brownie te laten kennismaken met de slaapzak. En wat waren ze enthousiast! Ik probeerde tevergeefs enkele foto’s van de slaapzak alleen te nemen. Maar ze waren zo nieuwsgierig dat op alle foto’s wel een pootje of neusje te zien is. Dit was in elk geval een goed begin 🙂

Made By Soosh

Hoe gaat het als je twee katten hebt en één slaapzak? Dan eist de snelste de slaapzak op.. En dat was onze Chubbie. Hij was onmiddellijk verkocht voor deze heerlijk warme ligplaats.

De eerste dagen lag de slaapzak voor de verwarming, maar we merkten dat dit toch te warm was voor de katten. Eigenlijk is deze slaapzak op zich al warm genoeg. Dus daarna verhuisde hij naar een plekje in de zetel. Afwisselend deden beide poezen een dutje in de slaapzak. En het was zo schattig!

Made By Soosh

Soms probeerden ze er eens samen in te kruipen, maar dat bleek niet zo handig.

Made By Soosh

Op andere momenten moest één van de poezen gewoon wachten tot de slaapzak terug vrij was. En intussen zijn dutje in een “gewoon” mandje doen.

Slaapzak voor katten – conclusie

We kunnen best zeggen dat ons tespanel, Chubbie en Brownie, tevreden zijn van deze slaapzak. Ze vinden het heerlijk om in te slapen.

Made By Soosh

Al hebben ze het  hele concept nog niet helemaal door. Wanneer de slaapzak toegevouwen ligt kruipen ze er niet in. Ze begrijpen niet dat ze hun weg moeten zoeken. Maar wanneer hij een beetje openstaan dan kruipen ze er gezellig in.

Made By Soosh

Een slaapzak uit de comfort line heb je vanaf € 34,95. Heb je een grote kat dan neem je ook een groter model dat iets meer kost. Dat is natuurlijk niet goedkoop, maar dit is wel een handgemaakt product. En aangezien katten zich graag nestelen in een lekker warm “huisje”, is dit z’n geld wel waard.

Eén minpuntje is de verpakking waarin de slaapzak geleverd werd. Dit was een soort plastic verpakking die weinig bescherming bood. De slaapzak is uiteraard niet breekbaar. Maar door het transport van Nederland naar België was de verpakking al een beetje opengescheurd. En het zou wel spijtig zijn als zo’n mooi product beschadigd raakte. Gelukkig was dit bij ons niet het geval!

 

Score: LizzieCats Review

 

Wat vinden jullie van zo’n slaapzak voor katten?

Over de auteur Toon alle posts Auteur website

Lizzie

Lizzie

Hi! Ik ben 29 jaar en woon in België samen met m'n vriend en onze Ragdolls. Ik hou van muziek, boeken en ben dol op mijn lieve katten :)

2 reactiesReageer

Laat een reactie achter

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. De vereiste velden zijn gemarkeerd *