Huisdiercampagne 2016

Op 12 juni maakte Vlaams minister voor Dierenwelzijn, Ben Weyts, zijn nieuwe campagne bekend. Deze is erop gericht om kandidaat-baasjes op hun verantwoordelijkheden te wijzen. “Dieren zijn geen zakken chips, die je uit de rayon plukt in de supermarkt”.

50.000 dieren per jaar in het asiel

Op de website van de minister:

Er belanden nog elk jaar zo’n 50.000 dieren in een asiel omdat eigenaars niet meer voor hen willen of kunnen zorgen. Dat aantal kan dalen als baasjes zich vooraf beter bewust zijn van alle verantwoordelijkheden die ze met een dier in huis halen. De campagne gebruikt herkenbare situaties om kandidaat-baasjes met de neus op de feiten te drukken. Weyts: “Dieren zijn geen wegwerpproducten. Je moet beseffen waar je aan begint”.

Daarom startte deze campagne voor kandidaat-baasjes met allerlei promo’s, om baasjes duidelijk te maken dat een huisdier een hele verantwoordelijkheid meebrengt. Zoals ook onderstaande afbeelding duidelijk maakt.

Huisdiercampagne 2016

Bron: https://www.huisdierinfo.be/

Filmpjes

Om de campagne te promoten zullen er verschillende filmpjes verspreid worden.

Het eerste filmpje gaat over Minoes De Gezelschapspoes.

 

Diploma voor vrijwilligers

Vrijwilligers in het dierenasiel kunnen ook een opleiding volgen, speciaal gericht op asielmedewerkers. Een groep medewerkers kreeg in juni het diploma, uitgereikt door de minister. En werd ook nog eens uitgebreid in de bloemetjes gezet.

Want wil je graag een kat? Dan zit er misschien wel ééntje in het asiel op jou te wachten!

Asielmedewerkers huisdiercampagne

Bron: http://www.benweyts.be/

 

Wil je meer weten over deze campagne voor kandidaat-baasjes?
Neem dan zeker ook een kijkje op hun website.

Over de auteur Toon alle posts Auteur website

Lizzie

Lizzie

Hi! Ik ben 29 jaar en woon in België samen met m'n vriend en onze Ragdolls. Ik hou van muziek, boeken en ben dol op mijn lieve katten :)

Laat een reactie achter

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. De vereiste velden zijn gemarkeerd *