Propere kattenbak

De kattenbak netjes houden is niet altijd zo makkelijk. Deze uitkuisen kan al een hele karwei zijn en dan heb je soms nog last van onaangename geurtjes. Daarom testten we enkele producten uit die helpen tegen deze ongemakken, en die zouden zorgen voor een propere kattenbak.

Kattenbakzakjes getest

Een tijdje geleden kregen we deze kattenbakzakken van vrienden om eens uit te testen. Het is een doosje met 10 zakken van 50cm op 30cm. In het doosje zitten ook sluitdraadjes om de zakken na gebruik dicht te binden.

Kattenbakzakjes

Kattenbakzakjes – het doel

De bedoeling is dat je na het reinigen van de kattenbak deze zakjes op de bodem legt. Wanneer je de volgende keer de kattenbakvulling wenst te verwijderen, dan kan je eenvoudigweg de zak uit de kattenbak nemen. We testten het uit!

Kattenbakzakjes – de test

De kattenbakzakken passen goed in de kattenbak. Ze hebben een speciale vorm waardoor je ze mooi in de kattenbak kan leggen, en vervolgens tussen de rand klemmen. Ziet er handig uit!

Kattenbakzakje

Na een weekje testen door Chubbie en Brownie reinigen we de kattenbak. En wat blijkt nu? Het zakje is op verschillende plaatsen gescheurd, waardoor de vulling toch voor een groot deel in de kattenbak ligt. Het is ook niet zo makkelijk om het zakje eruit te nemen zonder alles uit te gieten. Niet zo heel praktisch toch.

Een bijkomende opmerking is dat de zakjes ook veel verschuiven in de kattenbak. Elke avond scheppen we de klonters uit de kattenbak met een schepje, maar vaak bleven we haken in het zakje. En dat geeft wel wat extra gedoe.

Kattenbakzakjes – de conclusie

We gaan de zakjes zeker opgebruiken omdat het toch net iets makkelijker is om alle vulling uit de kattenbak te halen. Maar ze zelf gaan kopen zit er niet echt in.
Het kan natuurlijk dat er betere kattenbakzakjes bestaan, misschien iets stevigere. Maar die hebben we nog niet getest. In de meeste dierenwinkels en webshops kan je kattenbakzakjes vinden. Ze kosten meestal rond de 3 euro.

Score: LizzieCats Review

Ontgeurder getest

Een ander handig productje voor de kattenbak is een poeder tegen onaangename geurtjes. Ook dit hebben we even uitgest!

Ontgeurder kattenbak

Ontgeurder – het doel

Dit poeder strooi je gelijkmatig op de bodem van de kattenbak, voor je er de vulling in doet. Het heeft een aangenaam geurtje (deze van Snoby ruikt naar bloemetjes) en verwijdert de onaangename geurtjes uit de kattenbak.

Ontgeurder – de test

We strooien poeder op de bodem van onze drie kattenbakken, en voelen de verpakking onmiddellijk veel lichter worden. Het is een grote fles maar deze mindert toch wel snel.

Ontgeurder kattenbak

De aangename bloemetjesgeur merk je direct. Deze is licht en dus niet storend wanneer je niet zo houdt van sterke geuren. Daarna gieten we de kattenbakvulling er bovenop, en klaar!

Het werkt effectief wel, de eerste dagen ruiken we eerder de bloemetjesgeur en worden de andere geurtjes geneutraliseerd. Best wel handig! Het poeder vermengt zich natuurlijk snel met de vulling van de kattenbak. En enkele dagen later is het effect weg. Maar dan is het gewoon tijd om de kattenbak eens grondig te reinigen.

Ontgeurder – de conclusie

De ontgeurder is makkelijk aan te brengen in de kattenbak en stoort onze katten niet. De geur is niet te sterk, maar net goed.

Het helpt effectief om de onaangename geurtjes te verminderen, en werkt wel enkele dagen. Een nadeel is dat de grote fles poeder echt niet lang meegaat wanneer je, net zoals ons, meerdere kattenbakken hebt.

Ontgeurder heb je van verschillende merken en in vele geurtjes. Je vindt het in de dierenwinkel en kost tussen de 5 en 10 euro voor een fles.

Score: LizzieCats Review

 

Gebruiken jullie kattenbakzakjes of ontgeurder?
Misschien hebben jullie nog andere tips?

Over de auteur Toon alle posts Auteur website

Lizzie

Lizzie

Hi! Ik ben 29 jaar en woon in België samen met m'n vriend en onze Ragdolls. Ik hou van muziek, boeken en ben dol op mijn lieve katten :)

1 reactieReageer

Laat een reactie achter

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. De vereiste velden zijn gemarkeerd *