Chubbie in bench

Wanneer je je kat voor de eerste keer gaat ophalen, wanneer hij eens op uitstap gaat of wanneer je samen naar de dierenarts gaat.. Je hebt steeds een goed transportmiddel nodig voor je kat. Wat voorzie je nu best en waar moet je op letten? Lees hier meer over je kat vervoeren.

Welk transportmiddel krijgt jouw voorkeur? Een rieten mand, een bench of een draagtas? Je hebt ze in allerlei stoffen en kleuren, sommige met veel comfort en bij anderen is dit beperkt. Kies vooral het transportmiddel dat het best past bij jouw kat en de situatie.

Gaan jullie echt samen op reis, kies dan voor een comfortabele mand waar je kat kan in rusten. Vervoer je je kat enkel om naar de dierenarts te gaan? Kies dan eerder voor een bench die je makkelijk kan schoonmaken wanneer je kat een ongelukje heeft.

Een bench als transportmiddel

Benches kat vervoeren

Chubbie en Brownie hebben elk hun eigen bench. Het is een rechthoekig kunststoffen bakje. Je kan er de bovenkant afhalen, en vooraan is er een afgesloten deurtje. Je vindt dit in quasi elke dierenwinkel.

We vervoeren Chubbie en Brownie bijna nooit, enkel om naar de dierenarts te gaan. Een bench is veilig en heel hygiënisch, ideaal dus wanneer ze ziek zijn en je vlug naar de dierenarts moet. Toen we hen voor het eerst bij hun mama gingen halen hebben we ze hier ook in vervoerd. Dan hebben we er een zacht fleecedekentje in gelegd, zodat het zeker comfortabel zou zijn. Dat kan je ook altijd doen wanneer je zo’n bench iets te “koel” vindt. Een dekentje stop je ook gewoon snel in de wasmachine wanneer het vuil zou zijn.

Kat vervoeren in bench

Deze lieve kat wou ook graag met ons mee naar huis 🙂 Foto in de cattery

Een draagtas

Heb je liever een zachter vervoersmiddel voor je kat dan kan je misschien kiezen voor een draagtas. Hier heb ik zelf geen ervaring mee, maar ze zien er vaak wel gezelliger uit om mee te nemen op reis. En uiteraard wil je dat je kat rustig kan liggen onderweg in de auto.

Deze draagtas “Technicolor” vind je bijvoorbeeld bij Zooplus.

Draagtas Technicolor katten

Wil je liever een hippe en vrouwelijke tas om je kat mee te nemen?
Dan vind ik deze wel een mooi alternatief; de draagtas “Klaverblad” ook op de website van Zooplus.

Draagtas Klaverblad katten

Waar let je nu best op bij de aankoop van een transportmiddel?

Koop je transportmandje al wat op de groei. Als je weet dat je kat groot gaat worden (zoals onze Chubbie en Brownie) dan koop je best geen klein schattig mandje. Gezonde katten groeien vaak snel. En wanneer je dan eens naar de dierenarts moet gaan zou het spijtig zijn dat je lieve kat zijn transportmandje al ontgroeid is.

Een ander aandachtspunt is dat je het transportmandje veilig moet kunnen vastmaken in de auto. Je kat in het mandje gewoon los op de achterbank zetten is echt not done! Zorg ervoor dat je het mandje kan vastmaken met een gordel, zodat je kat beschermd is tegen plots remmen of scherpe bochten. Dus geen open mandje waar je kat zelfstandig in en uit kan springen. De meeste transportmandjes die je in de dierenwinkel vindt zijn hierop voorzien, maar controleer het toch zeker eens voor je aankoop.

 

Hebben jullie nog vragen over het vervoeren van je kat?
En wat zijn jullie ervaringen?

Over de auteur Toon alle posts Auteur website

Lizzie

Lizzie

Hi! Ik ben 29 jaar en woon in België samen met m'n vriend en onze Ragdolls. Ik hou van muziek, boeken en ben dol op mijn lieve katten :)

Laat een reactie achter

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. De vereiste velden zijn gemarkeerd *