Kattenbak ongelukjes

Brownie heeft nogal gevoelige darmen, en dat kan wel eens ongelukjes geven. Spijtig genoeg gebeurt dit niet steeds in de kattenbak, maar ook wel eens ernaast. Daarom gingen we op zoek naar enkele producten die helpen om de ruimte rond de kattenbak ook terug proper te maken.

In dierenwinkel Maxi Zoo vonden we enkele handige kuisproducten:

Kattenbak ongelukjes

Urine Off-spray

Urine off katten

Bron: http://www.huisdierplein.nl

Wanneer je kat ook af en toe eens naast de kattenbak gaat dan kan het een heel gedoe worden om steeds deze ongelukjes op te ruimen. Het is hierbij belangrijk om ook de geur die vaak achterblijft, weg te krijgen. Want soms ruik je het zelf niet meer, maar jouw kat wel. En dit nodigt dan uit om opnieuw op dezelfde plaats iets achter te laten. Zo geraak je niet uit die vicieuze cirkel.

Om dit op te lossen kochten de een Urine Off-spray. Met de spray spuit je op achtergebleven vlekken, bijvoorbeeld op de vloerbekleding. Deze spray zal de geurtjes niet camoufleren, maar de overblijfselen juist afbreken. Op een recente vlek laat je het middel een paar minuten inwerken, op een oude vlek laat je het een nachtje werken.

We hebben deze spray gebruikt om alle overgebleven sporen van vlekken, te verwijderen. En dit was een groot succes. Er zit weinig parfum in de spray, waardoor de geur snel vervaagt. Maar de vlekken zijn weg, en ook de katten ruiken ze niet meer (dat weten we omdat ze zich er niet meer toe aangetrokken voelen).

 

Reinigingsmiddel: Vermisept

Vermisept dieren

Bron: http://avevewinkels.be/

Een tweede product dat we kochten is een reinigingsmiddel van Vermisept met citroen, speciaal voor dieren. Hiervan doe je een beetje bij het poetswater voor je begint te kuisen. Het zal er nog eens extra voor zorgen dat alle geuren die katten nog zouden waarnemen, verdwijnen. Het zorgt voor “hygiëniseren, reinigen en ontgeuren”.

Ook dit product bevat geen sterk parfum. Je ruikt even de citroengeur maar deze vervaagt vrij snel. Het voornaamste is dat de slechte geurtjes weg zijn, maar wil je toch zo’n heerlijk geurtje om te ruiken dat jouw huis vers gepoetst is? Dan poets je nadien nog even met een gewoon schoonmaakproduct. Zo doen wij het ook. Let wel op dat deze geur niet te sterk is voor de katten.

 

Proper toilet voor de katten

Het resultaat van een poetsbeurt met deze twee producten was een nette ruimte, zonder nare geurtjes. Met ook nog eens hele propere kattenbakken. Ook de katten vonden dit heel aangenaam!

Kat toilet

Bron: http://dakzoekje.nl/

Wij kochten deze producten bij dierenwinkel Maxi Zoo, maar je vindt deze ook makkelijk in andere (online) dierenwinkels.

 

Wil je nog enkele tips voor een propere kattenbak? Dan kan je deze review lezen waarin we kattenbakontgeurder en -zakjes getest hebben.

 

Herkennen jullie deze kattenbak ongelukjes?
Hoe maken jullie alles terug netjes?

 

Over de auteur Toon alle posts Auteur website

Lizzie

Lizzie

Hi! Ik ben 29 jaar en woon in België samen met m'n vriend en onze Ragdolls. Ik hou van muziek, boeken en ben dol op mijn lieve katten :)

Laat een reactie achter

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. De vereiste velden zijn gemarkeerd *