Tom & Care verzekering

Onlangs zag ik reclame van Tom & Co voor een ziekteverzekering voor je kat. Bij ziekte of een ongeluk zou deze verzekering tussenkomen in de dierenartskosten. We bekeken eens wat dit juist inhoudt.

Tom & Care

De website van Tom & Co zegt het volgende over de ziekteverzekering Tom & Care:

“Als je hond of kat ziek is of slachtoffer wordt van een ongeluk, wil je natuurlijk dat je trouwe vriend zo snel en zo goed mogelijk geholpen wordt.
Helaas lopen de kosten bij de dierenarts vaak hoog op. Met de dierenverzekering Tom&Care hoef je hier alvast niet over te piekeren.”

Het gaat om volgende drie vormen van terugbetaling:

  • de terugbetaling van verschillende medische kosten en behandelingen van je hond of kat
  • de terugbetaling van aanverwante kosten, zoals de dierenambulance en het verblijf in de dierenkliniek
  • de terugbetaling van reiskosten wanneer je dier ziek is

 

Drie formules

Het lijkt een beetje op een auto- of hospitalisatieverzekering. Maar ook bij deze verzekering voor jouw kat heb je drie verschillende formules, met elk een andere prijs.

Tom & Care formules

Bron: https://www.tomandco.be/

Wat vooral opvalt is dat het goedkoper is om een kat te verzekeren dan een hond. Het is zelfs geen klein verschil in prijs.

De vrijstelling van 150 tot 500  euro per jaar geldt voor: medische behandelingen, diagnose en therapeutische maatregelen, radiologische onderzoeken, chirurgische ingrepen (inbegrepen anesthesie, monitoring, perfusies en implantaten) en de farmaceutische kosten, biochemische behandelingen.

 

Reisverzekering

Wat interessant klinkt is de reisverzekering. Waarbij er wordt tussengekomen in de annuleringskosten of reisonderbreking door zware ziekte, ongeval of overlijden van je huisdier. Ook een verlenging van je verblijf en extra retourkosten zijn hierbij voorzien.

 

Wat vinden wij?

Is het interessant? Moeilijk te zeggen. Normaal gezien zou ik hier niet echt bij stilstaan, want heeft een gezond dier dit echt wel nodig? Maar nu onze kleine Brownie zolang ziek was zet het me wel aan het denken. Brownie is nog geen twee jaar, werd getest op erfelijke ziektes en krijgt jaarlijks zijn inentingen en ontwormingen. Toch hebben we de voorbije maanden vele euro’s betaald aan dierenartsen, bloedonderzoek, twee stoelgangonderzoeken, een echo, medicatie, … Misschien had zo’n verzekering onze kosten wel wat kunnen drukken?

Maar het is moeilijk om op basis van de informatie op de website een oordeel te vormen. De voorwaarden voor het afsluiten van zo’n verzekering staan niet vermeld, en we raden je toch aan om deze eens uitgebreid door te nemen wanneer je interesse hebt.

 

Wat vinden jullie van een verzekering voor je kat?
Zou je het overwegen?

Over de auteur Toon alle posts Auteur website

Lizzie

Lizzie

Hi! Ik ben 29 jaar en woon in België samen met m'n vriend en onze Ragdolls. Ik hou van muziek, boeken en ben dol op mijn lieve katten :)

Laat een reactie achter

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. De vereiste velden zijn gemarkeerd *